NIEUWSBRON

 


Christiane Amanpour die al 40 jaar verslag doet van oorlogen voor CNN vertelde dat er het afgelopen jaar al ruim 100 journalisten zijn omgekomen in de Gazastrook, Libanon en Jemen.
Dat houdt in dat al het nieuws dat uit die regio komt heel goed propaganda kan zijn van de terreurorganisaties.
Bestond er in de 20e eeuw nog enig respect voor verslaggevers?
Dat is in ieder geval in de 21e eeuw verdwenen dankzij De Nieuwe Achterlijkheid.
Nu zie je in Nederland beelden van schuimbekkende, agressieve pro-Palestijnse activisten die weigeren met de pers te praten. ze roepen alleen dat Israeli's kindermoordenaars zijn en dat Israel niet met het Songfestival mee mag doen. Een journaliste van De Telegraaf werd kankerhoer genoemd.
Als je sympathie voor je zaak wilt krijgen, neem dan een woordvoerder in dienst. Een man of vrouw in een net pak die heel rustig uitlegt wat het doel is van de activisten. Als je niet tegen kritische vragen kunt kun je beter geen activist worden.
Waar hebben jullie de berichtgeving vandaan dat de Israeli's Palestijnse kinderen dood hongeren. Er loopt geen enkele westerse journalist rond in Gazastad.
Je moet ontzettend uitkijken bij dat soort conflicten. Wie is je nieuwsbron? De woordvoerder van Hamas?
De activisten met hun Arafat sjalen bestaan uit de usual suspects plus de Nederlandse jeugd die denkt: het staat op internet dus het is waar. Israeli's zijn joden dus alle joden zijn fout. Hun hersens zijn nog niet volgroeid, van de activisten en de zogenaamde kennis van het conflict komt uit zeer dubieuze bronnen. En dat leidt dan weer tot een oorlog.

Reacties