OLIFANT BABY PHABENE

 


De hele kudde ontmoet baby Phabeni

Het kleine baby olifantje Phabeni heeft nu met de hele kudde kennis gemaakt. Het is zo ontroerend hoe de volwassen olifanten haar omringen, beschermen met hun grote lichamen en de omgeving afspeuren op eventueel gevaar. Phabeni is zo klein dat ze onder de olifanten doorloopt en bij elk vrouwtje aan de tepel gaat zuigen.



Khanyisa is ook met de hand groot gebracht. Een albino olifantje. Ze is, dacht ik, twee jaar maar krijgt tot haar vijfde bijvoeding. Grote flessen melk die ze met haar slurf oppakt en naar binnen werkt. Achter elkaar. Dan nog een emmer zoete aardappels en ze sluit zich weer aan bij de kudde.

Khanyisa is eigenlijk nog een kleuter. Dus toen de hele kudde Phabeni in de armen sloot, olifanten zijn gek op baby's, werd Khanyisa jaloers. Ze wrong zich tussen de volwassen olifanten langs en gaf Phabeni een schop. De grote olifanten duwden haar weg en sloten de gelederen zodat Khanyisa niet in de buurt van de baby kon komen. De olifanten kennen hun kracht en bewegen zich heel voorzichtig rondom de baby. De slurf wordt voor alles gebruikt. Om te ruiken maar ook om te knuffelen. Ze raken elkaar aan met hun slurf of verstrengelen hun slurven. Ze omhelsden de kleine Phabeni. Op een gegeven moment wist Khanyisa weer in de buurt van de baby te komen. Dit keer was ze zachtaardiger voor haar nieuwe broertje. Ze besnuffelde hem en hield hem even vast met haar slurfje.

Phabeni slaapt nu nog in het opvanghutje voor weesolifantjes. Waar ze gezelschap heeft van de schapen Lammie en Spotty. Ze maakt al wandelingen met de kudde en alle olifanten houden haar in de gaten en zorgen ervoor dat ze veilig is. Zo mooi.

Reacties