GRIJPHANDJES


Ik zat vandaag in de wasserette. Er hangt een groot beeldscherm waarop je naar MTV kunt kijken. Werkelijk elk filmpje, of het nu een zangeres was of een zanger omringd door jonge meiden, het zag er allemaal uit als paaldansen, striptease en droogneuken. Elk filmpje!

Niemand zong gewoon een liedje. Het was allemaal halfblote meiden die over de vloer kronkelden. Wat een rare ontwikkeling. Wat voor effect heeft zo'n zender op de jeugd?
Jongens verwachten dat meisjes zich zo gedragen. En meisjes denken dat ze alleen meetellen als ze om een paal dansen en hun kleren uittrekken.
Je slaat op die manier de hele eigen ontdekkingsreis over van het volwassen worden. Wat vind ik lekker? En als een meisje Nee zegt, bedoelt ze Nee.
Het is net of we weer terug bij af zijn. Van jongere generaties hoor ik ook dat meiden standaard in hun billen en borsten worden geknepen. Dat was de bedoeling helemaal niet van de sexuele revolutie. Dat kerels hun gang kunnen gaan? Dacht het niet.
MTV is natuurlijk allemaal commercie. Die gebruiken vrouwen net zoals vroeger bij auto showrooms. Stond er altijd een lekker wijf naast een auto.
Volgens mij hebben meisjes het tegenwoordig veel zwaarder dan wij vroeger. Ze hebben wel veel meer keuzes en mogelijkheden. Maar ze moeten steeds die grijphandjes van jongens en docenten van zich af slaan. Lijkt het wel.



Reacties