OLIFANT WEESJE PHABENI HEEFT EEN MOEDER GEVONDEN

 ... en heleboel tantes en ooms. Mama Lundi geeft geen melk maar het is gewoon lekker om aan haar te sabbelen. Instinctief.

Gisteren keek ik naar een filmpje dat 'snachts was opgenomen in het slaapvertrek van twee mannetjes. De organisatie The Herd had een speciale nachtcamera cadeau gekregen. Maar de jongens gingen helemaal niet slapen. Ze begonnen te worstelen met hun slurf en slagtanden. De oudste, 27 jaar, leert zo de jongere stieren te vechten, mocht het nodig zijn. Ze bleven maar aan de gang tot miss Lundi er genoeg van had en ze uit elkaar duwde.


Toen ging het stel eindelijk liggen. Net als mensen. Omdat olifanten vegetariërs zijn, moeten ze 18 uur per dag eten. Dus ze onderbreken hun slaap een paar keer voor bijvoeding. Blaadjes en takjes.

De volgende dag werd het licht. De olifanten kwamen overeind. Behalve die oude stier van 27 jaar. Die slaapt altijd uit. Omdat hij 'snachts boksles geeft. Miss Lundi duwde hem met haar slurf maar de oude reageerde geïrriteerd: 'Laat me nou effe uitslapen.'

Reacties