IEDEREEN KATHOLIEK EN NIEMAND ZEIKT

 



Er was weer iets aan de hand in Monte Gordo. Het hele weekend werd er feest gevierd. Dat houdt in keiharde muziek tot 4 uur in de ochtend met steeds dezelfde dreunende bas. Het volk dat er rondliep was ook anders. Niet alleen Nederlandse bejaarden maar veel jonge Portugese gezinnen en sporters.



Maandagavond begon de muziek weer. Een echte band, geloof ik. Het leek wel of ze in het hele stadje speakers hadden opgehangen zodat er geen ontkomen aan was. Toen de schoonmakers de volgende dag niet verschenen viel het kwartje. Dit moest wel zo'n fijne katholieke, Portugese feestdag zijn. Google: 13 februari de dag van de vette hap voordat het vasten begint. Zondag zag ik inderdaad een kleine optocht dat waarschijnlijk het carnaval moest voorstellen.Men was dus vier dagen uit het dak gegaan: zuipen, vreten, dansen zodat je daarna blij bent dat het vasten begint. Ik kan geen pap meer zeggen.



Verder wordt het niet door je strot geduwd zoals in Nederland met de heilige ramadan. De katholieken zijn veel subtieler. Die laten je met rust. De schoonmaak dames hadden extra werk want zondag was ook al een vrije dag geweest. Er zijn hier drie liften. Twee werden vastgehouden door de schoonmakers. Eindelijk stopte er eentje op onze verdieping. De deuren gingen open en we zagen een stel staan. De lift kan 420 kilo dragen en is gemaakt door Schindler. De vrouw keek naar Missy en en mij met een vies gezicht alsof we daklozen waren. 'O nee', zei ze, ' en wel helemaal niet met die hond. Wacht maar op de volgende.' En terwijl de deuren zich sloten zei ik: 'Kutwijf.' Dat is nou het soort mensen dat de wereld verpest. Wat een walgelijk gedrag. Iedereen is hier aardig en vriendelijk en dan komt er zo'n rotte appel voorbij. Wat een trut.



Enfin, Monte Gordo is veranderd van een bejaardenoord in een sportcentrum. Wielrenners, hardlopers, autocoureurs en fitness training. Ik was even bang dat het toeristenseizoen was begonnen met elke avond dreun muziek zonder herkenbare melodie. Het is weer heerlijk rustig. En het appartementje is ook weer schoon.

Reacties