HET GEHEIME WAPEN IS ... DONALD TRUMP

 Ricky Gervais zegt in zijn nieuwe show Armageddon: 'Ik ben gek op illegale migranten. Ik ga regelmatig naar Dover. Als ik dan een vluchtelingenboot zie zeg ik: 'Deze kant op' en trek ze aan land. 'Vrouwen en kinderen eerst. Wat? Alleen maar mannen. Welkom.' 

Ik maakte eens een soortgelijke grap en werd toen door een Woke-aanhanger voor racist uitgemaakt. Die term is ondertussen zo versleten en misbruikt dat we die beter in 2023 kunnen achterlaten. Of die zien als een geuzennaam.

Ik  gisteren naar het YouTube kanaal Triggernometry te kijken. Twee zeer intelligente Britse jonge mannen, ik geloof dat ze ook nog comedians zijn, bespreken de ontwikkelingen in de maatschappij. Gisteren hadden ze twee andere comedians te gast en bespraken wat we van 2024 kunnen verwachten.

Twee verkiezingen. Een in Groot-Brittannië, een in de Verenigde staten.  De Brite Nigel Farage zou je een rechtse bal kunnen noemen. Een volksmenner die ervoor gezorgd heeft dat Engeland zich terugtrok uit de EU. Brexit. Gek genoeg gaat het wat welvaart betreft beter in Engeland dan in andere Europese landen.


Ik zag die Farage ineen amusementsprogramma. Celebrities in the jungle of zoiets. Waarin bekende Britten bloot gesteld worden aan primitieve omstandigheden, ergens in een oerwoud. Ze krijgen opdrachten. Eet dit bord wormen op. Ik heb er een ontzettende hekel aan. Maar Farage ontpopte zich als een sportieve deelnemer die nergens bang voor was. Een andere deelnemer, een zwarte vrouw, schold hem gelijk in het begin van het programma uit voor racist. Hij bleef heel kalm en vroeg hoe ze tot die conclusie gekomen was. 'Jij hebt de grenzen dicht gegooid want je haat gekleurde mensen.' Groot-Brittannië is ondertussen een multiculti maatschappij en Farage heeft nooit beweerd dat hij het land wil zuiveren van andere rassen en Engeland weer wit wil maken. Zijn motief is dat de EU te veel te zeggen heeft over binnenlandse zaken van de individuele landen en dat is hun taak helemaal niet. Elk EU land moet per jaar zoveel asielzoekers opnemen terwijl Engeland maar ook Frankrijk, Italië, Griekenland, Duitsland en ook Nederland gebukt gaan onder dit beleid. 

De EU is bedoeld voor financiële samenwerking. Punt uit.

Je zou kunnen zeggen: Eigen volk eerst. Wat is daar mis mee? Max Pam schreef dat ook eens. Als elk land goed voor zijn eigen burgers zorgt krijg je een gezonde maatschappij. Door gedwongen vluchtelingen op te nemen, dan heb ik het niet over mensen die voor een oorlog hun land halsoverkop hebben verlaten, zaag je aan de poten van de democratie. Er is een bloeiende mensenhandel.
 

Zo werkt het:Een aantal Syriërs krijgt een verblijfsvergunning in Engeland. Zij regelen met hun handlangers dat wanhopige Syriërs kapitalen betalen om naar Europa te komen. Ze nemen het risico dat niet iedereen het overleefd. Wankele bootjes die voor de kust zinken. Het zal ze een zorg wezen. Elke vluchteling betaalt €5000- per persoon en als een baby maar blijft huilen wordt die overboord gegooid. En dat moedigt de EU aan. De enigen die steenrijk worden zijn de mensensmokkelaars die veilig en droog in Europa zitten. Ze beloven de vluchtelingen gouden bergen. Terwijl als die mensen de reis overleven komen ze niet in een land waar de straten geplaveid zijn met goud. Ze zijn vaak nog slechter af dan in het land van herkomst. Dus de jongemannen die toch geen verblijfsvergunning krijgen, verdwijnen in de illegaliteit.

En wie krijgt de schuld als er weer vluchtelingen verdrinken? Het rijke Westen. Dat is de realiteit. Je krijgt toestanden met overvolle asielzoekers centra en kampementen met twijfelachtige hygiene. Het is al jaren een onhoudbare situatie maar in Brussel leven de Europarlementariërs een decadent leven.

Waar het om gaat is dat links geen antwoord heeft. Als mensen als Frans Timmermans verbijsterd zijn dat zelfs mensen van Marokkaanse en Turkse afkomst op Wilders hebben gestemd dan toont dat wel hoe ver verwijderd Frans van de Nederlandse samenleving is. Maar ook Jesse Klaver en Jetten hebben totaal geen aansluiting met het volk. Een linkse, charismatische politicus met een visie hebben we nodig. Die, wat asielzoekers betreft, het kaf van het koren weet te scheiden. Iemand die zich niet laat chanteren door woorden als 'racist' of xenofoob'. Iemand die ouderwets de wijken in gaat en niet iemand die in een bungalow op de Veluwe woont. Wereldvreemd zijn de linkse politici. Te rijk en te welvarend. De Tweede Kamer is een warm bad waar je tijdens een debat gewoon kan twitteren op je mobiel. Telefoons inleveren bij de deur.

Ik weet het, ik herhaal mezelf maar de realiteit schijnt niet door te dringen.

De mannen van Triggernomatry kaartten een ander interessant punt aan. De presidentsverkiezingen in Amerika. Er bestaat een kans dat Trump vanuit zijn gevangeniscel zijn campagne gaat voeren. Dat mag.

Ik vond vier jaar Trump een dagelijkse marteling. Maar, zeiden de twee Britten, die man is zo onvoorspelbaar dat Rusland, China en het Midden-Oosten zich koest hielden. Je weet niet wat je kunt verwachten van een peuter met kernbommen.

Joe Biden was nog niet gekozen of Rusland viel de Oekraine binnen. En dit jaar vond er een slachtpartij plaats onder Israëlische jongeren door Hamas. Degenen die het overleefden zijn nog gegijzeld door dat tuig. God mag weten wat die mensen ondergaan. Joe Biden wordt gezien als een oude man die de helft van de tijd niet weet waar hij is. Zo'n president verzwakt Amerika met alle gevolgen van dien. De schurken in de wereld hebben niets te vrezen.

Hoe verschrikkelijk het ook is, Trump is Amerika's geheime wapen. Hij is net zo gek als de leider van Noord-Korea. Zo iemand schijn je nodig te hebben om te voorkomen dat China, Rusland en Iran de wereld gaan domineren. Je moet strategisch denken want anders ben je niets meer dan de deurmat van de wereld. Want ondertussen veegt wel elke mensensmokkelaar en terrorist hun voeten aan Europa. Omdat wij zogenaamd zo verdraagzaam zijn? Nee, omdat politici als de dood zijn om gezien te worden als racist of extreem-rechts en blijven praten over een veilig onderwerp als het klimaat. Je ziet wat er gebeurt als je het volk niet serieus neemt.



Reacties